1 Verhit 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak kort. Giet wat bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst de bouil- lon heeft opgenomen. Giet dan weer wat bouillon erbij en herhaal dit al roerend circa 20 minuten tot alle bouillon op is. Verhit de rest van de olie in een andere pan en fruit de courgette circa 3 minu- ten. Voeg de doperwten en citroenrasp toe en schep dit door de risotto als deze beet- gaar is. Leg het deksel op de pan en neem de pan van de warmtebron. Bak intussen de zalm op de huid op middel- hoge stand in circa 5 minuten rosé. Bestrooi met zout en bak nog 1 minuut op de an- dere kant. Verwarm de risotto op een lage stand en roer de boter, kaas en munt erdoor. Breng verder op smaak met peper. Serveer de risotto op warme borden en leg er een stuk zalm op.
Voorjaarsrisotto met zalm en munt is een recept van PLUS