Komkommer-dillesoep met forel

4
150 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de komkommer- en aardappelblokjes en de bloem toe en bak 1-2 minuten mee. Giet de bouillon erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat circa 15 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen en pureer met het citroensap, de melk en de helft van de dille. Schep de crème fraîche erdoor en zet de soep in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren). Verdeel de forel over kommen of borden. Roer de bosui door de soep, giet de soep over de forel en bestrooi met de rest van de dille.
  • 2 • Vervang de forel door reepjes gerookte zalm of Hollandse garnalen. • Ook lekker met kappertjes of reepjes gedroogde tomaat.

Komkommer-dillesoep met forel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept