1 Verwarm de oven voor op 190oC. Bestrijk de aubergine- plakken met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Bak de aubergine circa 15 minuten in het midden van de oven tot de plakken goudbruin zijn en bestrooi met zout en peper. Verhit een beetje olijfolie en fruit hierin de uien- ringen en knoflook 2-3 minuten. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal en maak daarop een laagje met aubergine, ui en tomaat. Verdeel de kruiden en roomkaas erover en dek af met de rest van de aard- appelschijfjes. Bestrijk of besprenkel de bovenlaag met de rest van de olijfolie. Bak de gratin 35-40 minuten in het midden van de oven. Dek eventueel af met alumini- umfolie als de bovenkant te donker wordt.
2 • Vervang de roomkaas door geitenkaas. • Leg op de roomkaas een laagje zwarte of groene olijven, in plakjes.
Mediterrane auberginegratin is een recept van PLUS