1 Verwarm de oven voor op 200oC. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Bestrijk de paprika’s met olie en bestrooi met zout en peper. Leg de paprika’s in een ovenschaal en zet 20-25 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Kook de bloemkoolroosjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook, paprikapoeder, zout en peper toe en bak 1 minuut mee. Schep het uienmengsel in een kom. Verhit in de- zelfde pan nog 2 eetlepels olijfolie en bak de bloemkool 2-3 minuten. Snijd de paprika’s in repen. Meng de paprika, kikkererwten en bloemkool door het uien mengsel. Klop het citroensap door de rest van de olijfolie. Schep deze dressing met de koriander en feta door de salade. Lekker met grof bruinbrood.
2 Vervang de kikkererwten door witte bonen.
Bloemkool- paprikasalade met feta is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta