1 Verwarm de oven voor op 190oC. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de ham rondom lichtbruin. Bestrooi met zout en peper. Leg het vlees in een braadslede of oven- schaal, dek af met aluminiumfolie en zet 35-40 minuten in de oven. Verhit de boter en fruit hierin de ui. Roer de bloem erdoor en bak deze 1-2 minuten mee. Giet de melk al roerend in gedeelten erbij tot de saus bindt. Roer de peterselie, het citroensap, de mosterd en kookroom erdoor. Houd de saus warm. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de paksoi 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de beenham in dikke plakken. Serveer de ham met de peterseliesaus en paksoi. Lekker met gekookte krieltjes.
2 Vervang de paksoi door geroerbakte wortel.
Beenham met paksoi en peterseliesaus is een recept van PLUS