1 Verwarm de ovengrill. Meng de sojasaus met de tomatenpuree, honing, olie, zout en peper. Schep de helft ervan door de kalkoenblokjes en laat 10-15 minuten marineren. Week de satéprikkers in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Rijg het vlees aan de prik- kers en rooster de kalkoenspiesjes 6-8 minuten (niet te dicht) onder de ovengrill. Keer ze af en toe om. Kook de mie met de sugarsnaps en voeg de laatste 3 minuten de Chinese kool toe. Verwarm de kippenbouillon met de rest van de soja- marinade en kook zachtjes in circa 2 mi- nuten tot een saus. Laat de mie met de groenten goed uitlekken. Serveer de kal- koenspiesjes erbij en giet de saus erover. Bestrooi met de uitjes.
2 • Geen sugarsnaps? Neem dan peultjes. • Neem kip- in plaats van kalkoenfilet. • Roerbak de Chinese kool eerst en voeg deze dan pas toe aan de mie.
Kalkoenspiesjes met groentemie is een recept van PLUS