1 Wrijf de biefstukken in met 2 eetlepels olijfolie, bestrooi met zout en laat op ka- mertemperatuur komen. Pureer de ansjovisfilets, knoflook, peterselie en 1/3 van de bosui met circa 50 ml olijfolie tot een grove pasta. Zet apart. Kook de aardappels. Giet ze af en stamp er een puree van met de rest van de bosui en een scheutje olijfolie. Houd warm. Schaaf de komkommer in lange linten en meng er de wijnazijn, honing en zout en peper naar smaak door. Verhit een grillpan en rooster de biefstukken 2-3 minuten per kant. Bestrijk de biefstuk met de mosterd en serveer op warme borden. Verdeel de kruidenpasta en kappertjes erover. Serveer met de aardappelpuree en komkommersalade.
2 Serveer de biefstuk met mosterd-portsaus: bak de biefstukken in een pan met boter en voeg aan het bakvet mosterd en een scheutje rode port toe.
Biefstuk met mosterd en kruiden is een recept van PLUS