Bietjessalade met linzen, asperges en bacon

15
40 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de linzen af en kook ze volgens de aan- wijzingen op de verpakking. Giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Pel de bietjes en snijd ze in partjes. Snijd het onderste deel van de asperges en kook ze 3-4 minuten in water met zout. Giet af en spoel er koud water over. Verwarm de ovengrill. Meng de helft van de peterselie met de olie, citroensap, zout en peper. Meng deze dressing door de sla en leg op een schaal. Leg de plakken bacon naast elkaar op een bakplaat en rooster onder de ovengrill in 2-3 minuten krokant. Verdeel de linzen, bietjes, asperges (eventueel gehalveerd) en geitenkaas over de sla. Leg de krokante bacon ertussen en besprenkel met olijfolie.Het uitgangspunt van dit gerecht is 15-25 personen.

Bietjessalade met linzen, asperges en bacon is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Maïssoep met bacon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Bagel met roerei, bacon en avocado
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Bietjessalade met ui en ricotta
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rode bietjessalade met mousse van geitenkaas
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Bietjessalade met geroosterde hazelnoten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Balletjes in Limburgse stroopsaus
30 min-
Bekijk recept