1 Verwarm de oven voor op 140oC. Klop voor de merengue de ei- witten met de poedersuiker en een snufje zout met een mixer tot glanzende stijve pieken. Klop als laatste de maizena en azijn erdoor. Teken met behulp van een bord 2 cirkels op 2 stukken bakpapier en leg ze op de bak- platen. Verdeel het eiwitschuim over de cirkels en bestrooi met amandelschaafsel. Schuif in de oven en laat het eiwit in circa 1,5 uur garen, maar niet te veel ver- kleuren. Neem de merengue uit de oven en laat afkoelen. Klop de mascarpone met de frambozen en suiker tot een lobbige crème. Verdeel 2/3 ervan over het midden van 1 merengue en leg er wat fruit op. Bedek met de andere merengue en verdeel de rest van de crème hierover. Decoreer met de rest van het fruit en bestrooi met poedersuiker. Garneer met de chocolade en wat takjes munt. Serveer direct.
Merenguetaart met frambozenroom is een recept van PLUS