1 Smelt de boter. Voeg de gesmolten boter en 1 eetlepel basterdsuiker toe aan de verkruimelde koekjes en meng goed. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de taartvorm, druk stevig aan en zet in de koelkast. Week intussen de gelatineblaadjes circa 5 minuten in koud water. Pureer 200 gram van de frambozen en breng de frambozenpuree in een pannetje aan de kook. Neem van de warmtebron en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoorheen. Laat de puree afkoelen. Splits de eieren en bewaar de eiwitten in de koelkast. Klop de eidooiers los in een kom en voeg 150 gram basterdsuiker toe. Roer de frambozenpuree, Hüttenkäse en crème fraîche er goed door. Klop in een brandschone kom de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het frambozenmengsel. Giet het mengsel op de koekbodem in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de taart circa 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer de taart met de overige frambozen en wat muntblaadjes.
2 Gebruik voor de puree eventueel frambozen uit de diepvries wan- neer er geen verse frambozen verkrijgbaar zijn.
Frambozentaart met H ttenk se is een recept van PLUS