1 Verwarm de oven voor op 150oC. Klop in een kom het ei, de eidooier, suiker en melk los. Leg de plakken ontbijtkoek erin en laat ze het mengsel gelijkmatig opnemen. Keer om zodat de andere kant het eimengsel ook kan opnemen. Snijd de klokhuizen zo uit de peren dat er mooie holletjes ontstaan. Vul de halve peren met de chocolade en leg ze in de ovenschaal. Zet 5-8 minuten in de oven tot de chocolade gesmolten is. Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak hierin de ontbijtkoekwentelteefjes aan beide kanten tot ze knapperig zijn en een mooi goudbruin korstje hebben. Leg de peerhelften op borden, beleg met een wentelteefje en schep wat kwark erop. Leg er een bolletje ijs bij en besprenkel met honing.
2 Ook lekker met Peijnenburg Overheerlijk Appel & Kaneel of Peijnenburg Honing & Caramel.
Wentelteefjes van Peijnenburg ontbijtkoek is een recept van PLUS