Tompouce met roomkaasvulling en fruit

4
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200oC. Meng de basterdsuiker door de roomkaas. Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom luchtig door het roomkaasmengsel en laat in de koelkast verder opstijven. Halveer de plakjes bladerdeeg, prik er gaatjes in en verdeel de jam erover. Bak ze in 12-15 minuten goudbruin in het midden van de oven. Smelt de chocolade au bain-marie en strijk deze uit over het bakpapier. Ga met een vork over de chocolade heen zodat je lange slierten krijgt. Vorm ze tot een krul door het bakpapier wat te buigen. Leg wat fruit apart voor garnering. Breng de rest van het fruit met de geleisuiker aan de kook en laat iets inkoken. Maak stapeltjes van bladerdeeg, roomkaasmengsel, bladerdeeg, roomkaas- mengsel en dek af met de fruitgelei. Garneer met fruit, munt en de chocoladekrullen. Schep de bollen ijs in 4 hoge glazen en vul af met de wijn.
  • 2 In plaats van roomkaas is mascarpone ook lekker. Gebruik dan 250 gram mascarpone met 100 ml slagroom.

Tompouce met roomkaasvulling en fruit is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce Napoleon van melkchocolade en appel-rozemarijnijs
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Haagse bluf-tompouce
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Paddenstoelen-tompouce
25 min Voorgerecht
Bekijk recept