1 Verwarm de oven voor op 200oC. Meng de basterdsuiker door de roomkaas. Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom luchtig door het roomkaasmengsel en laat in de koelkast verder opstijven. Halveer de plakjes bladerdeeg, prik er gaatjes in en verdeel de jam erover. Bak ze in 12-15 minuten goudbruin in het midden van de oven. Smelt de chocolade au bain-marie en strijk deze uit over het bakpapier. Ga met een vork over de chocolade heen zodat je lange slierten krijgt. Vorm ze tot een krul door het bakpapier wat te buigen. Leg wat fruit apart voor garnering. Breng de rest van het fruit met de geleisuiker aan de kook en laat iets inkoken. Maak stapeltjes van bladerdeeg, roomkaasmengsel, bladerdeeg, roomkaas- mengsel en dek af met de fruitgelei. Garneer met fruit, munt en de chocoladekrullen. Schep de bollen ijs in 4 hoge glazen en vul af met de wijn.
2 In plaats van roomkaas is mascarpone ook lekker. Gebruik dan 250 gram mascarpone met 100 ml slagroom.
Tompouce met roomkaasvulling en fruit is een recept van PLUS