1 Schep de mosterd door de vleesblokjes en strooi er zout en peper over. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin. Voeg de vleesbouillon en laurierblaadjes toe en stoof met deksel op een lage stand circa 2 uur of tot het vlees gaar is. Kook intussen de aardappels. Verhit de olie en fruit hierin de knoflook en ui 3-4 minuten. Schep de appels erdoor en bak nog 3-4 minuten. Giet de aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een puree van. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de gare vleesblokjes eventueel iets kleiner. Verwijder de laurierblaadjes. Bind het braadvocht met alles- binder of aangelengde maïzena. Schep het vlees met saus in een ovenschaal. Verdeel het ui-appelmengsel erover. Strijk af met aardappelpuree en verdeel er paneermeel en klontjes boter over. Zet het gerecht 25- 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Lekker met een salade.
2 Vervang appel eens door 200 gram zwarte pruimen zonder pit of gedroogde abrikozen.