Boterkip uit de oven met gesmoorde radijsjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vermeng de boter goed met het zout, peper, kruiden en knoflook. Duw met de vingers onder de huid van de kip tot de huid op de meeste plekken los ligt op het vlees. Duw steeds een beetje boter tussen de huid en het vlees en verdeel het goed over het grootste gedeelte van de kip. Bestrooi de kip rondom nog met wat grof zout en peper. Leg de kip met borst naar beneden in een ovenschaal en giet de wijn ernaast. Laat de kip in circa 1,5 uur in het midden van de oven mooi bruin en gaar braden. Verdeel na een uur de krieltjes rondom de kip en schep ze even door de jus. Maak ondertussen de radijsjes schoon en houd het mooie loof apart in ijskoud water. Schep de radijsjes de laatste 10 minuten door de krieltjes bij de kip. Bak de spekjes uit in een koekenpan. Maak een salade van het radijsloof, de uiringen en spek en spekvet. Serveer dit bij de kip. + 1,5 uur oventijd

Boterkip uit de oven met gesmoorde radijsjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Knapperige salade met peterseliedressing
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Indiaase Boterkip
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept