Napolitaansekarbonade met ovengedroogde tomaten

4
180 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Verwarm de oven op 100ºC. Meng de tomaten met de olie, knoflook en munt en spreid uit over de bakplaat. Schuif in het midden van de warme oven, zet de deur op een klein kiertje (met bijvoorbeeld een houten pollepel) en laat de tomaten circa 2 uur drogen.

2. Meng 2 eetlepels olie met de knoflook, oregano, laurier, citroenschil en wijn. Wentel de karbonades in dit mengsel en laat circa 1 uur marineren. Neem de karbonades uit de marinade (bewaar de marinade) en dep ze droog. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Verhit de rest van de olie en bak hierin de karbonades om en om bruin. Neem ze uit de pan en roer de tomatenpuree los in de warme pan. Giet de marinade erbij, verwijder de citroenschil, roer de aanbaksels los en kook de saus enkele minuten in. Voeg 400 gram van de gedroogde tomaten en de kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper. Leg de karbonades in deze saus en warm nog enkele minuten mee. Garneer met basilicum.

Napolitaansekarbonade met ovengedroogde tomaten is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept