Basisrecept soffritto

4
25 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereiding
1. Pel en snipper 3 uien. Snijd 2 geschrapte winterwortels in kleine blokjes. Verwijder de eventuele draden van 4 stengels bleekselderij en snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Verhit 6 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui, wortel en bleekselderij 15-20 minuten op een lage stand tot de groenten glazig zijn, maar niet gekleurd. Gebruik de soffritto als basis voor een Italiaans gerecht.Snijd de groenten voor soffritto in hele kleine blokjes. Deze snijtechniek heet brunoise. Snipper een ui heel fijn. Snijd bleekselderijstengels in boogjes en vervolgens in blokjes. En snijd een wortel eerst in repen en snijd er daarna kleine blokjes van. Geen zin of tijd voor zoveel snijwerk? Je kunt de groenten natuurlijk ook fijnhakken in een keukenmachine.

Basisrecept soffritto is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kort-in-de-keuken spaghetti bolognese
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannelloni met gehakt en spinazie
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortellini in pesto-tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept