Lasagne al forno

4
150 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ontvel de verse worst en verbrokkel het vlees. Fruit voor de tomatensaus de ui, wortel en bleekselderij 3-5 minuten in een scheutje olijfolie in een braadpan. Voeg het gehakt en de worst toe en bak het rul. Schenk de wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Voeg de gezeefde tomaten, het laurierblaadje, zout en peper toe. Doe het deksel op de pan en laat de saus circa 30 minuten pruttelen. Roer af en toe door. Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut. Schenk de melk er beetje bij beetje bij. Roer goed zodat er geen klontjes ontstaan. Blijf roeren tot de saus bindt in 4-5 minuten. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep een laagje tomatensaus en bechamelsaus in de schaal. Leg er een laag lasagnevellen op. Schep op de lasagnevellen een laag tomatensaus en bechamelsaus. Ga zo verder tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laag tomatensaus en bechamelsaus. Verdeel de mozzarella over de lasagne. Bak de lasagne 30-35 minuten in het midden van de oven. Haal de lasagne uit de oven en serveer.

Lasagne al forno is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Bietjessalade met ui en ricotta
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van pasta en courgette
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergineschotel met pomodori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farrosalade met gedroogde tomaat en basilicumpesto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept