Gebakken rijst met aubergine en biefrepen

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst en laat uitgespreid in een grote schaal afkoelen. Snijd de aubergines in dikke plakken en bestrooi deze aan beide kanten met zout. Leg de plakken tussen keukenpapier en zet er gewicht op, bijvoorbeeld een stapel borden. Verhit de olie en fruit hierin de ui en paprika circa 5 minuten. Schep de biefreepjes om met de oregano, knoflook, citroenrasp, zout en peper. Laat even staan. Dep de aubergine droog met keukenpapier en snijd de plakken in gelijke blokjes. Roerbak de blokjes met de ui en paprika mee tot ze bruin zijn. Voeg de biefreepjes toe en roerbak op een hoge stand enkele minuten mee. Voeg als laatste de rijst toe en roerbak op middelhoge stand enkele minuten mee. Breng op smaak met citroensap en gehakte peterselie. Garneer eventueel met partjes citroen.

Gebakken rijst met aubergine en biefrepen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker


Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept