1 Begin met het pizzadeeg. Meng de gist en suiker met 200 ml lauwwarm water. Laat circa 10 minuten staan en roer tot een glad mengsel. Schep 400 gram bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet de gistoplossing erin en voeg 3-4 eetlepels olie toe. Strooi 1 theelepel zout over de bloem. Meng en kneed in circa 10 minuten tot een elastisch deeg. Vorm 2 bollen van het deeg en laat ze afgedekt met een vochtige doek circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol de deegbollen uit tot 2 dunne pizzabodems. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met de gezeefde tomaten. Bestrooi met de kruiden. Verdeel de rest van de vulling erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de pizza’s in de oven in 12-15 minuten gaar en krokant.
Pizza met tonijn, paddenstoelen en mozzarella is een recept van PLUS