Braadworst met sinaasappel en champignons

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de bloem met zout en peper en bestrooi de braadworst ermee. Prik de worst even in. Braad de worst aan in de hete olie in een braadpan. Snijd de worst dan in stukken en leg ze met de uitjes in een ovenschotel. Ver­kruimel het bouillonblokje en roer het met de rest van de bloem bij het bakvet in de pan. Was en schil één sinaas­appel zonder het witte gedeelte en snijd de schil in flinter­dunne reepjes. Pers de sinaasappels uit. Verdun het sinaasappelsap met water tot er 1/2 liter vocht is en giet het in de braadpan.
  • 2 Breng het geheel al roerend aan de kook. Roer dan de helft van de reepjes schil erbij en giet de saus over de inhoud van de ovenschotel, dek deze af en stoof alles een uurtje in het midden van de oven. Schep de champignons en olijven er 10 minuten voor het einde van de stooftijd bij en voeg op het laatst de rest van de sinaasappelschilletjes toe.
  • 3 Voeg aan het sinaasappelsap een borrelglaasje likeur (bijvoorbeeld sinaasappellikeur) toe. Voeg eens rozijnen en abrikozen aan de saus toe.

Braadworst met sinaasappel en champignons is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleesspies met pesto-bonensalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept