1 Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de bloem met zout en peper en bestrooi de braadworst ermee. Prik de worst even in. Braad de worst aan in de hete olie in een braadpan. Snijd de worst dan in stukken en leg ze met de uitjes in een ovenschotel. Verkruimel het bouillonblokje en roer het met de rest van de bloem bij het bakvet in de pan. Was en schil één sinaasappel zonder het witte gedeelte en snijd de schil in flinterdunne reepjes. Pers de sinaasappels uit. Verdun het sinaasappelsap met water tot er 1/2 liter vocht is en giet het in de braadpan.
2 Breng het geheel al roerend aan de kook. Roer dan de helft van de reepjes schil erbij en giet de saus over de inhoud van de ovenschotel, dek deze af en stoof alles een uurtje in het midden van de oven. Schep de champignons en olijven er 10 minuten voor het einde van de stooftijd bij en voeg op het laatst de rest van de sinaasappelschilletjes toe.
3 Voeg aan het sinaasappelsap een borrelglaasje likeur (bijvoorbeeld sinaasappellikeur) toe. Voeg eens rozijnen en abrikozen aan de saus toe.
Braadworst met sinaasappel en champignons is een recept van PLUS