1 Snijd de zalmfilet in 4 porties. Bestrooi met (zee)zout en verdeel citroensap, -rasp en honing erover. Masseer dit mengsel een beetje in de zalm en laat 20-25 minuten marineren. Klop een dressing van 100 ml olie, de azijn, sjalot, mosterd, zout en peper. Schil de bietjes en bewaar het loof. Schaaf de bietjes dun of rasp ze grof. Schep de bietjes om met het fijngesneden loof, de ijsbergsla en de dressing. Meng de crème fraîche met de bosui. Besprenkel de zalm met de rest van de olie en rooster de vis 2-3 minuten per kant in een hete grillpan of op de barbecue. Serveer de bietjessalade op een schaal of borden. Verdeel de geitenkaas erover en leg de zalm erop. Serveer de crème fraîche erbij.
2 • Vervang de geitenkaas door ricotta. • Neem dille in plaats van bosui. • Gebruik eventueel plakjes gekookte biet voor de salade.
Zomerbietjessalade met geroosterde zalm is een recept van PLUS