Bosvruchten-laagjesmousse

4
75 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de gelatine weken in ruim water. Pureer 100 gram frambozen met de helft van de suiker. Pureer 100 gram bosbessen met de rest van de suiker. Verwarm beide vruchtenpurees apart op een lage stand (niet laten koken). Knijp de gelatine uit. Roer de helft door de frambozenpuree en de andere helft door de bosbessenpuree. Klop van de warmtebron af stevig door tot de gelatine zich goed heeft verdeeld. Giet de vruchtenpurees in 2 aparte kommen en laat al roerend afkoelen en lobbig worden. Klop de slagroom stijf, verdeel over de 2 kommen en spatel langzaam door de vruchtenpurees. Verdeel de mousses in laagjes over de glazen en laat in circa 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer voor het serveren met wat verse bosvruchten en muntblaadjes. Bestrooi met poedersuiker.

Bosvruchten-laagjesmousse is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker


Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Smoothiebowl met bosvruchten en cacao
10 min
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept