Makreelmousse

6
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maal de makreel, ansjovis, chilipeper, citroenrasp en -sap in een keukenmachine tot een fijn mengsel en zet in de koelkast. Klop het eiwit met een snufje zout stijf. Roer de mascarpone in een kom los en schep de makreel en dille erdoor. Breng verder op smaak met zout, peper en eventueel nog wat citroensap. Spatel voorzichtig het eiwitschuim erdoor tot alles gelijkmatig is verdeeld. Schep de mousse over in een spuitzak en gebruik de mousse als vulling voor stukjes groente als cherrytomaatjes, komkommer, bleekselderij, wortel, gehalveerde radijsjes, in ruiten gesneden paprika of op een toastje.

Makreelmousse is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Pikante makreelmousse
30 min Snack
Bekijk recept
Gepofte aardappelen met makreelmousse
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Makreelsandwich
15 min
Bekijk recept
Gevulde limoenen met makreelmousse
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Pikante makreelmousse
30 min Snack
Bekijk recept
Gepofte aardappelen met makreelmousse
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Makreelsandwich
15 min
Bekijk recept
Gevulde limoenen met makreelmousse
25 min Bijgerecht
Bekijk recept