1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het groen van de venkel, bewaar het en snijd de knollen in vieren. Kook ze 5 minuten in water met zout, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Leg de venkelparten naast elkaar in de ovenschaal, verdeel er de tomatenblokjes over en bestrooi met wat zout. Hak het venkelgroen fijn en meng met paneermeel, kaas en peper en strooi dit over de tomaat. Verdeel de boter erover en zet de venkel 20 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is. Bestrooi intussen de vis met zout en peper en sprenkel er citroensap over. Haal de filets door de bloem en bak ze 2-3 minuten per kant in de olijfolie. Schep ze uit de pan, houd ze warm en voeg de visbouillon, kappertjes en eventueel een mespuntje suiker aan het bakvet toe. Serveer de vis met de kappertjesjus bij de venkelschotel.Pangasius van Vismarine heeft het ASCkeurmerk. Daarmee voldoet de kweek van deze vis aan strenge regels die zijn vastgesteld in nauw overleg met onder meer het WNF, kwekers, wetenschappers én supermarkten.
Pangasiusfilet met kappertjesjus en gegratineerde venkel is een recept van PLUS