1 Verwarm de oven voor op 100°C. Spatel 1,5 eetlepel cacaopoeder door de meringue. Teken 3 cirkels van circa 25 cm Ø op het bakpapier. Strijk de meringue uit over de cirkels tot 3 platte schijven van circa 2,5 cm dik. Bestrooi ze met cacaopoeder. Bak ze circa 1 uur in de oven tot ze droog zijn en goed loslaten van het bakpapier. Doe dit eventueel een dag van tevoren en bewaar ze in een goed afgesloten trommel. Verwarm de bosvruchten met de honing en een klein scheutje water. Kook zachtjes 4-5 minuten, pureer en laat afkoelen. Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Meng dekookroom erdoor tot een crème. Leg 1 meringueplak op een schaal. Bestrijk met de helft van de chocoladecrème. Verdeel daarover de helft van de bramen en bessen, de slagroom en bosvruchtenpuree. Leg de tweede meringueplak erop en herhaal dit. Dek af met de derde meringueplak. Garneer met de rest van de bramen en bessen en bestrooi met een vleugje cacaopoeder.
Chocolade stapeltaart met bessen en bramen is een recept van PLUS