Citroen-meringuetaart

6
90 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng bloem, maizena en basterdsuiker met een snufje zout. Kneed er de boter en 1 ei door tot een egaal deeg. Laat het deeg afgedekt 1/2 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap en bekleed de taartvorm ermee. Leg een stuk bakpapier op het deeg. Verdeel de blindbakvulling erover en bak circa 8 minuten in de oven. Laat afkoelen. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling. Zet de oven op 120°C. Klop de rest van de eieren met de kookroom en kristalsuiker tot een glad mengsel. Roer citroenrasp en -sap erdoor. Giet dit mengsel op het deeg in de vorm en bak circa 30 minuten in de oven tot het gestold is. Laat afkoelen. Spuit de meringue met een spuitzak over de taart. Kleur deze niet te dicht onder een hete ovengrill of met een brander.

Citroen-meringuetaart is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Meringuetaart met mascarpone en fruit
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringuetaart met aardbeien
Bekijk recept
Meringuetaart met vruchten
15 min Gebak
Bekijk recept
Meringuetaart met aardbeien
120 min Nagerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept