1 Kook de aardappelblokjes in circa 10 minuten gaar in water met zout. Kook de rijst. Leg de zalm en sjalot in een koekenpan en voeg water toe totdat de stukken zalm net onder staan. Breng aan de kook en pocheer de zalm circa 8 minuten net tegen de kook aan. Giet de aardappels af en laat uitlekken. Schep de zalm voorzichtig uit het kookvocht en laat afkoelen. Klop het ei los met de helft van het citroensap, de helft van de citroenrasp en de peterselie. Prak als alles is afgekoeld de aardappel en vis grof met een vork. Hak de sjalot fijn. Meng de aardappel, vis en sjalot met het eimengsel en breng op smaak met zout en peper. Schep de bloem in een diep bord. Vorm met je handen 4-6 koekjes (ca. 10 cm Ø) van het vismengsel en haal ze door de bloem. Verhit de olie en bak hierin de viskoekjes voorzichtig op middelhoge stand in circa 4 minuten per kant bruin. Smelt intussen de boter in een koekenpan en schep hierin de rijst om met de rest van de citroenrasp en citroensap naar smaak. Serveer de viskoekjes met de rijst. Lekker met doperwten-muntsalsa.
Zalmkoekjes met gebakken citroenrijst is een recept van PLUS