1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en laat het steeltje eraan zitten. Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de snijkant naar boven op de bakplaat en rooster circa 10 minuten in de oven. Snijd de zoete aardappels in de lengte in 1-1,5 cm dikke frieten. Meng 4 eetlepels olie met het paprikapoeder en een mespuntje zout en schep door de aardappels. Neem de paprika’s uit de oven en giet het vocht eruit. Verlaag de oventemperatuur naar 190ºC. Verdeel de aardappels over de bakplaat en zet ze in de oven. Dompel de tomaten in kokend water. Spoel er koud water over, ontvel ze en snijd in blokjes. Meng met de bosui en bestrooi met zout en peper. Snijd de helft van de mozzarella in blokjes en snijd de rest in plakjes. Vul de paprika’s met het tomatenmengsel en mozzarellablokjes. Zet ze in een ovenschaal, leg de plakken mozzarella erop en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Schep de aardappels om en zet de paprika’s erbij in de oven. Bak de aardappels en paprika’s nog circa 15 minuten. Prik met een mesje in de friet en controleer of deze gaar is. Verhit intussen 2-3 eetlepels olie en bak hierin de kipschnitzels 3-4 minuten per kant. Garneer met partjes citroen.
2 Schil de aardappels niet, maar boen ze schoon en snijd met schil tot friet.
Ovenfriet van zoete aardappel met paprika en kipschnitzel is een recept van PLUS