Pasta met pikante pompoen en ricotta

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zet 400 gram pompoen afgedekt in de koelkast en gebruik deze voor recept 'Geroerbakte zoete aardappels met paddenstoelen'. Verhit de olie en fruit hierin de ui, chilipepers en knoflook 2-3 minuten. Schep de pompoen erdoor en bak zachtjes 8-10 minuten. Kook intussen de pasta beetgaar. Giet af en vang wat van het kookvocht op. Schep de pasta met 2-3 eetlepels kookvocht en de helft van de peterselie door het pompoenmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over diepe borden met een schep ricotta en de rest van de peterselie erop.
  • 2 • Neem hüttenkäse of roomkaas in plaats van ricotta.

Pasta met pikante pompoen en ricotta is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept