1 Kook de linzen in de bouillon in circa 15 minuten (of volgens de aanwijzingen op de verpakking) beetgaar. Giet af en vang de bouillon op. Spoel koud water over de linzen en laat uitlekken. Kook de tuinbonen in de opgevangen bouillon. Giet af en vang de bouillon op. Spoel koud water over de tuinbonen en verwijder de buitenste velletjes (dubbel doppen). Verdeel de helft van de broccoli in kleine roosjes en maak de sugarsnaps schoon. Zet de overgebleven broccoli en 400 gram sugarsnaps in de koelkast en gebruik deze voor recept 'Geroerbakte zoete aardappels met paddenstoelen', 'Tartaar met gebakken aardappels en bonensla' of 'Boerenomelet met brie'. Kook de broccoli en sugarsnaps 2-3 minuten in de opgevangen bouillon, giet af en spoel er koud water over. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de dressing met de ham en rode peper door de linzen met de groenten.
2 • Vervang de rauwe ham door gerookte spekblokjes. • Neem peultjes in plaats van sugarsnaps.
Linzensalade met groene groenten is een recept van PLUS