Breekbrood met tuinkruiden

6
50 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed van de broodmix, water en boter een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt, 10 minuten rijzen op een warme plaats. Meng de knoflook met het sjalotje, de kruiden en de paprikapoeder. Kneed dit kruidenmengsel door het deeg en laat dit nog 15 minuten, afgedekt, rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 12 bolletjes. Zet één bolletje in het midden van de bakplaat, de andere er, tegen elkaar, omheen en vorm een cirkel. Laat het deeg op de bakplaat, afgedekt, nog 10 minuten rijzen. Bak het breekbrood in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  • 2 Bestrijk het brood, voor het bakken, eens met een beetje olie en strooi er sesamzaad over.

Breekbrood met tuinkruiden is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdvisschotel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Clubsandwich met forelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilethoorntjes met kerriesalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriewitlof met peterseliepuree
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spinaziedip met brood
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Breekbrood met kruiden en knoflook
150 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Borrelplank
30 min-
Bekijk recept
Salade met peer en rucola
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept