Ricotta-cheesecakes met frambozen

8
110 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Maal de biscuits fijn en roer de gesmolten boter erdoor. Klop de ricotta los met de citroenrasp en -sap, bloem, poedersuiker, vanillesuiker en eieren. Zet de papieren vormpjes in de muffinbakvorm en bestrijk de binnenkanten met een kwastje met olie. Verdeel de koekkruimels over de bodems en druk aan met de bolle kant van een lepel. Giet het ricottabeslag erin en leg er 3 frambozen op. Bak de cakejes in de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Neem uit de bakvorm en laat de cheesecakes geheel afkoelen op een rooster. Zet ze nog circa 1 uur in de koelkast. Bestuif de cakejes voor het serveren licht met poedersuiker. Serveer eventueel met lobbig geslagen room.

Ricotta-cheesecakes met frambozen is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept