1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verwarm de chocolade met de boter au bain-marie. Neem van de warmtebron als de chocolade nog niet helemaal is gesmolten. Klop de chocolade door tot deze iets is afgekoeld en helemaal glad is. Klop met een mixer de eieren met de suiker schuimig. Giet al kloppend de chocolade er geleidelijk bij. Zeef het bakmeel met de cacao, het bakpoeder en een snufje zout in een kom. Klop dit mengsel in gedeeltes door het chocolademengsel tot een glad geheel. Schep 20 hoopjes van het beslag met tussenruimte op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven in 6-8 minuten gaar. Neem uit de oven, maar schakel de oven niet uit. Laat de koekjes circa 10 minuten afkoelen. Leg 10 koekjes met de platte kant naar boven op de bakplaat. Leg 1 marshmallow op elk koekje en laat deze in de oven in een paar minuten zacht worden. Plak de andere koekjes ertegenaan en laat helemaal afkoelen.
2 Pimp je whoopie pie:
1 Vervang de pure chocolade en de cacaopoeder door 100 gram melkchocolade en 1 theelepel kaneelpoeder of speculaaskruiden.
2 Vervang de pure chocolade door 100 gram witte chocolade en 1 theelepel oploskoffie.