Cookie plum crumble cake

8
70 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Klop met een mixer de boter met de basterdsuiker in een paar minuten glad en romig. Voeg het vanillemerg, de citroenrasp en een snuf zout toe. Klop de eieren één voor één erdoor. Voeg het bakmeel in gedeeltes toe en klop het beslag in een paar minuten luchtig. Bestuif de vorm met bloem en giet het beslag erin. Schud met de vorm zodat het beslag goed wordt verdeeld. Leg de pruimen met de snijkant naar boven op het beslag. Bevochtig de bitterkoekjes met wat water of likeur en bestrooi de pruimen ermee. Bak de cake in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen tot lauwwarm en snijd in stukken. Bestuif met poedersuiker.
  • 2 • Vervang de bitterkoekjes door biscuitjes of hazelnootkoekjes. • Neem perziken in plaats van pruimen.

Cookie plum crumble cake is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept

Ben & Jerry’s met banaan en chocoladesaus
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Fortune cookies
Snack
Bekijk recept
Chocolatechip cookie dough
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Cookie dough-cupcakes met Oreo-bodem en gezouten karamel
25 min Gebak
Bekijk recept