1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de harissasaus met het zakje ‘harissasaus’, de tomatenketchup en 2 eetlepels water. Zet de saus apart. Meng voor de knoflookdip de crème fraîche met 3 eetlepels water en het zakje ‘dipsaus’. Schep de kikkererwten in een grote kom en voeg 2 eetlepels water, 2 eetlepels olie en het zakje ‘kruidenmix’ toe. Prak het geheel met een vork fijn en meng goed door elkaar. Vorm er 12 gelijke balletjes van en duw ze een klein beetje plat. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de kikkererwtenburgers in circa 5 minuten per kant goudbruin. Verwarm de ‘falafelbroodjes’ intussen circa 3 minuten in de oven. Bestrijk elk falafelbroodje met harissasaus en beleg met tomaat, ui, sla en 3-4 kikkererwtenburgers. Vouw de broodjes dubbel en serveer met de knoflookdip.
Libanese falafel met harissasaus is een recept van PLUS