1 Week de gelatine in ruim koud water. Begin met de saus en blancheer de spinazie en peterselieblaadjes 30 seconden in kokend water met zout. Giet af, spoel er koud water over, laat uitlekken en dep droog. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes 2 minuten. Bak de spinazie en peterselie 1 minuut mee. Voeg 300 ml van de bouillon toe en pureer tot een saus. Breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast. Breng voor de timbaaltjes de rest van de bouillon aan de kook en gaar hierin de bloemkoolroosjes 3-4 minuten. Pureer de bloemkool samen met de bouillon. Knijp de gelatine uit en meng door de iets afgekoelde bloemkoolpuree. Klop de boter door de bloemkoolpuree met een staafmixer (of in een keukenmachine) en schep de slagroom, het citroensap, zout en peper erdoor. Spoel de vormpjes om met water en vul ze met de puree. Laat circa 2 uur opstijven in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren). Dompel de vormpjes kort in heet water, keer de timbaaltjes op borden en giet de groene saus eromheen.
Bloemkooltimbaaltjes met groene saus is een recept van PLUS