1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de pompoen toe en bak een paar minuten mee. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de pompoen circa 20 minuten zacht koken met het deksel op de pan. Maak intussen de kaaskrokantjes. Meng de kaas met de rozemarijn en een snuf peper. Schep kleine bergjes met wat tussenruimte op de bakplaat en bak in het midden van de oven in circa 10 minuten goudbruin. Laat de krokantjes op de bakplaat afkoelen tot ze stevig zijn. Pureer de soep met een staafmixer glad en romig en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de crème fraîche erover en bestrooi de soep met de bieslook. Serveer de kaaskrokantjes erbij.
Pompoensoep met kerrie en kaaskrokantjes is een recept van PLUS