1 Verwarm de oven voor op 160°C. Kook de pompoenblokjes in een laagje water met een snuf zout in circa 15 minuten beetgaar met het deksel op de pan. Giet af, laat uitlekken en afkoelen. Klop in een grote kom de boter met de suiker met een mixer romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een luchtig mengsel. Zeef het bakmeel, bakpoeder, de speculaaskruiden en een snuf zout boven de kom en klop langzaam erdoorheen. Klop als laatste de sinaasappelrasp en -sap door het beslag en klop nog een paar minuten voor extra luchtigheid. Schep met een spatel de pompoenblokjes, walnoten en vruchten door het beslag. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in de oven in circa 50 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen en bestuif eventueel met poedersuiker en kaneel. Snijd de cake in dikke plakken. Lekker met crème fraîche.
Pompoencake met walnoten en zuidvruchten is een recept van PLUS