Gemberkoekjes

10
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng het bakmeel, gemberpoeder, suiker en een snuf zout. Voeg de boter, stroop en bakgember toe en kneed tot een stevig deeg. Maak circa 20 balletjes van het deeg, leg de balletjes met wat tussenruimte op de bakplaat en druk ze plat. Snijd er met de achterkant van een mes herfstvormpjes van of gebruik uitsteekvormpjes. Bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Laat de koekjes minimaal 30 minuten afkoelen. Roer intussen de poedersuiker met 5 eetlepels water tot een glazuur. Voeg aan een gedeelte van het glazuur cacao toe voor een bruin glazuur. Bestrijk de bovenkant van de koekjes met het glazuur en bestrooi met nootjes of hagelslag. Laat het glazuur hard worden.

Gemberkoekjes is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Ginger snaps (knapperige gemberkoekjes)
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met gemberkoekjes
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Gemberkoekjes
55 min
Bekijk recept
Gemberkoekjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Ginger snaps (knapperige gemberkoekjes)
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met gemberkoekjes
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Gemberkoekjes
55 min
Bekijk recept
Gemberkoekjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept