1 Meng het citroensap met de ketjap, gember, cayennepeper en olie. Marineer hierin de kipfilet circa 20 minuten. Week intussen houten satéprikkers in water zodat ze niet verbranden. Prik de aardappels goed in met een vork en leg ze in een cirkel op een bord. Gaar 6-8 minuten in de magnetron op 800 Watt. Laat de aardappels buiten de magnetron, verpakt in aluminiumfolie, nagaren. Meng de ingrediënten voor de salade. Schep de helft van de dressing door de salade en breng op smaak met zout en peper. Rijg de repen kipfilet aan de prikkers en rooster de spiesen 3-4 minuten per kant in een hete koekenpan, grillpan of op de barbecue. Snijd een kant van de aard appels in en verdeel de rest van de dressing erover. Bestrooi de kipsaté met de pistachenoten. Serveer met de aardappels en de bleekselderijsalade.
2 • Voeg 2 eetlepels melk toe als de dressing voor de salade te dik is. • Vervang de bleekselderij door dunne reepjes knolselderij.
Kipsat met bleekselderijsalade en gepofte aardappel is een recept van PLUS
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree