Tarte Tatin met peer en gezouten karamel

4
70 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de suiker en boter op een lage stand in een pan met dikke bodem tot een goudbruine karamelsaus en voeg het zeezout en de kaneel toe. Neem de pan van de warmtebron zodra de karamel begint te borrelen. Giet de karamel voorzichtig in de taartvorm en leg de peren met de bolle kant naar beneden in de karamelsaus. Leg het bladerdeeg over de peren en druk langs de zijkanten goed aan. Bak de taart in de oven in circa 40 minuten goudbruin. Neem de taart uit de oven en laat circa 10 minuten afkoelen. Leg een bord op de taartvorm en keer de taart voorzichtig om (pas op voor de hete karamel). Serveer met een schep crème fraîche.

Tarte Tatin met peer en gezouten karamel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept
Pompoencake
40 min Gebak
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept