Geroosterde witte kool met sinaasappel en pistache

4
40 min
Tussengerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de schil van 1 sinaasappel. Schil de sinaasappels dik tot het vruchtvlees zichtbaar wordt en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op. Klop het sinaasappelsap met de sinaasappelrasp, olie en tijm door elkaar en schep de witte kool erdoor. Breng op smaak met zout en peper en spreid uit over een bakplaat. Rooster de kool in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Schep tussendoor een paar keer om. Bestrooi de kool de laatste 5 minuten van de oventijd met de pistachenoten. Neem uit de oven en schep de sinaasappelpartjes erdoor. Lekker bij vlees of kip.

Geroosterde witte kool met sinaasappel en pistache is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtmousse met anijs en pistachenoten
15 min Nagerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept