Cranberry-appelcake

6
50 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Maal de havermout tot meel. Meng dit met de bloem, bakpoeder en een snufje zout. Voeg de appelcompote toe en roer deze er goed door. Klop de eieren erdoor. Spatel de cranberry’s, zonnebloempitten, het lijnzaad en de koekkruiden door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar. Controleer de gaarheid met een satéprikker. De cake is gaar als deze er schoon uitkomt.
  • 2 • Vervang het lijnzaad door 1 eetlepel zonnebloemolie. • Neem rozijnen of stukjes gedroogde abrikozen in plaats van cranberry’s. • Voeg aan het beslag 2 eetlepels gehakte ongezouten noten (hazelnoten, amandelen, cashewnoten of walnoten) toe.

Cranberry-appelcake is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Ronde appelcake
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcake
15 min Gebak
Bekijk recept
Karamel-appelcake
1 uur-
Bekijk recept
Amandel-appelcake met vanille crème fraîche (glutenvrij)
1 uur-
Bekijk recept

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept