1 Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de spinazie in 4 porties toe en roerbak kort, zodat de meeste bladeren iets slinken maar nog geen vocht afgeven. Schep de gebakken spinazie in een vergiet en laat eventueel vocht weglopen. Breng op smaak met zout en peper en schep de feta erdoor. Leg steeds 3 plakken ham overlappend in de lengte op elkaar. Leg op elk stapeltje ham 2 blaadjes salie. Verdeel de spinazie erover en laat aan de bovenkant een stukje van de ham vrij. Rol op tot een stevige rol. Verhit de rest van de olie en bak de rolletjes eerst op de naad van de ham. Rol de hamrolletjes tijdens het bakken om zodat alle kanten knapperig worden. Kook intussen de spaghetti beetgaar. Giet af en schep de pesto erdoor. Snijd de hamrolletjes schuin door en serveer met de spaghetti. Lekker met een tomatensalade met olijven, feta, kappertjes en basilicum.
2 Neem geblancheerde groene kool in plaats van spinazie.
Knapperige hamrolletjes met spinazievulling is een recept van PLUS