1 Meng de ingrediënten voor de cajunkruiden met 1 theelepel zout en 1 theelepel peper. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de spruitjes toe. Bestrooi de speklapjes rondom met 1-2 eetlepels cajunkruiden. Verhit de helft van de boter en bak hierin de speklapjes in circa 15 minuten knapperig. Giet de aardappels en spruitjes af, voeg de melk en overige boter toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Giet 100 ml water bij het bakvet, breng aan de kook en roer de aanbaksels los tot een jus. Serveer de spruitjesstamppot met de speklapjes en jus.
2 De cajunkruiden zijn in een luchtdichte pot een aantal weken houdbaar. Je kunt ze dus al eerder maken zodat je de kruiden op voorraad hebt.
Cajunspeklapjes met spruitjesstamppot is een recept van PLUS