Curry met zoete aardappel

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het kippenvlees eventueel van het bot en snijd het vlees in blokjes. Bestrooi met de bloem en wat zout. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak het vlees rondom. Voeg de ui toe en fruit een paar minuten mee. Voeg de currypasta toe en bak al roerend even mee. Voeg de tomatenblokjes en zoete aardappel toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat zonder deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Schep de spitskool erdoor en stoof nog een paar minuten afgedekt mee tot de kool beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de curry met de bosui en koriander. Lekker met rijst of naanbrood.
  • 2 Maak een vegetarische curry en vervang de kip door stevige groenten als bloemkool, wortel en pompoen.

Curry met zoete aardappel is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept