Fusilli met geroosterde tomaat-amandelpesto

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaatjes en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, azijn en zout. Rooster de tomaten circa 25 minuten in de oven en laat afkoelen. Druk de knoflook uit de schil. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen. Kook de pasta beetgaar. Maal de amandelen, Parmezaanse kaas, basilicum en rode peper in een keukenmachine en voeg 2/3 van de geroosterde tomaatjes en de knoflook toe. Mix tot een pesto en breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht. Meng de pesto, overige tomaatjes en de kappertjes door de pasta. Voeg eventueel wat kookvocht toe en roer goed door. Serveer met een schep ricotta.

Fusilli met geroosterde tomaat-amandelpesto is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Volkorenspaghetti met amandelpesto en broccoli
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli met garnalen & amandelpesto (advertorial)
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met verse rucola-amandelpesto
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti Alla Trapanese met amandelpesto en romaatjes
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Pastasalade
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept