- Breid het rijstgerecht uit met grof geraspte wortel. - Ook lekker met gegrilde kip of geroosterde entrecote in plaats van zalm."}],"recipeYield":"4 "}
1 Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in blokjes. Verhit 4 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de tomatenblokjes erdoor en bak circa 2 minuten mee. Voeg de laurierblaadjes (kneus verse blaadjes eerst), bouillon, zout en peper toe en breng aan de kook. Roer de rijst erdoor en laat met het deksel op de pan circa 20 minuten garen op een lage stand tot het water is opgenomen. Kook intussen de doperwten. Verhit een grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olie en gril ze in circa 3 minuten per kant gaar. Bestrooi met zout en peper. Schep de erwtjes door de gare rijst en leg de gegrilde zalm erop. Garneer met wat peterselie.
2 - Breid het rijstgerecht uit met grof geraspte wortel. - Ook lekker met gegrilde kip of geroosterde entrecote in plaats van zalm.
Arroz de tomate met gegrilde zalm is een recept van PLUS