1 Bestrooi de kip met chilipoeder en besprenkel met citroensap. Verhit 75 gram boter en fruit hierin de uien en knoflook. Schep de kip erdoor en bak rondom lichtbruin. Voeg de currypasta, gember, tomaten, honing en kaneelstokjes toe en stoof zachtjes circa 15 minuten. Maak intussen de palak paneer. Verhit de helft van de olie en fruit hierin de knoflook, gember, chilipeper, ui, komijn, korianderpoeder en kurkuma 2-3 minuten. Schep de spinazie in gedeeltes erdoor en roerbak totdat deze geslonken is. Schep de tomatenblokjes erdoor. Verhit de rest van de olijfolie en bak de kaasblokjes lichtbruin. Serveer ze op de spinazie. Verwijder de kaneelstokjes uit de butter chicken. Roer de yoghurt en overige boter erdoor en bestrooi met de koriander. Lekker met naanbrood en (basmati)rijst.
Butter chicken met palak paneer is een recept van PLUS