Pastel de nata met sinaasappel en gember

4
70 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkvlak en bestrijk licht met een kwastje water. Leg hier nog 2 plakjes op en bestrijk deze opnieuw met water. Leg de laatste 2 plakjes deeg erop. Rol de 2 stapeltjes deeg voorzichtig op tot 2 stevige rolletjes. Dek af met folie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Ga verder met de vulling en verwarm de melk met de gemberpoeder en vanillesuiker. Klop de eidooiers met de suiker romig. Klop de bloem erdoorheen tot een glad mengsel. Giet hier al kloppend een paar eetlepels warme melk bij en roer glad. Giet dit mengsel bij de rest van de warme melk en blijf doorroeren tot een glad mengsel ontstaat. Verwarm een paar minuten al roerend tot een dikke vla. Neem de pan van de warmtebron en klop er met een garde sinaasappelrasp, sap en stemgember door. Giet de vla op een platte schaal of bord en laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de deegrolletjes beide in vieren zodat je 8 gelijke plakjes hebt. Druk de stukjes deeg aan de platte kant met de duimen tot een rond, hol bakje en druk in de holtes van de muffinvorm. Vul de vormpjes tot net onder de rand met vla. Bak circa 20 minuten in het midden van de oven tot de vulling donkerbruine vlekken krijgt. Laat de taartjes afkoelen tot lauwwarm. Schil intussen de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Meng de sinaasappelpartjes met de gembersiroop en munt. Serveer per persoon 2 taartjes met de sinaasappelsalade en een toef slagroom.

Pastel de nata met sinaasappel en gember is een recept van PLUS

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Pastel de galinha
70 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pastel De Nata
30-60 min -
Bekijk recept
Pastel De Choclo
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept