1 Leg 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkvlak en bestrijk licht met een kwastje water. Leg hier nog 2 plakjes op en bestrijk deze opnieuw met water. Leg de laatste 2 plakjes deeg erop. Rol de 2 stapeltjes deeg voorzichtig op tot 2 stevige rolletjes. Dek af met folie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Ga verder met de vulling en verwarm de melk met de gemberpoeder en vanillesuiker. Klop de eidooiers met de suiker romig. Klop de bloem erdoorheen tot een glad mengsel. Giet hier al kloppend een paar eetlepels warme melk bij en roer glad. Giet dit mengsel bij de rest van de warme melk en blijf doorroeren tot een glad mengsel ontstaat. Verwarm een paar minuten al roerend tot een dikke vla. Neem de pan van de warmtebron en klop er met een garde sinaasappelrasp, sap en stemgember door. Giet de vla op een platte schaal of bord en laat afkoelen.
2 Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de deegrolletjes beide in vieren zodat je 8 gelijke plakjes hebt. Druk de stukjes deeg aan de platte kant met de duimen tot een rond, hol bakje en druk in de holtes van de muffinvorm. Vul de vormpjes tot net onder de rand met vla. Bak circa 20 minuten in het midden van de oven tot de vulling donkerbruine vlekken krijgt. Laat de taartjes afkoelen tot lauwwarm. Schil intussen de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Meng de sinaasappelpartjes met de gembersiroop en munt. Serveer per persoon 2 taartjes met de sinaasappelsalade en een toef slagroom.
Pastel de nata met sinaasappel en gember is een recept van PLUS